10-delige serie volledige meditaties –
‘De kracht van Bijbelse meditatie’

√ Ontvang dagelijks een verse meditatie in je mailbox.
√ Ontdek wat de Bijbel onderwijst over meditatie.
√ Ervaar de aanwezigheid en diepe vrede van God.

Goed Bijbels onderwijs en krachtige prediking is er in overvloed, maar voor echte transformatie in je leven is Bijbelse meditatie essentieel.  Leer om deze discipline te omarmen en ontdek Gods kracht en liefde zoals nooit tevoren!

Ervaar totale transformatie met Bijbelse meditatie

Ook al hebben we veel onderwijs en inzicht ontvangen over genade, toch is ons denken nog geprogrammeerd om te presteren. Om te groeien in onze relatie met God richten we ons op actief gebed en toegewijde bijbelstudie. De kunst om echt tot rust te komen in Gods aanwezigheid, zodat Hij ons kan ontmoeten in rust en stilte, zijn we verleerd.    

De discipelen van Jezus vroegen nooit of Hij hen wilde laten zien hoe ze mensen moesten genezen en wonderen moesten verrichten. Het enige wat ze Jezus expliciet vroegen, was om hen te leren bidden (Lukas 11:1). Ze wisten dat Jezus in de kracht van God wandelde doordat Hij de kunst van zich terugtrekken in eenzaamheid voor gebed beheerste. De tijden die Jezus doorbracht in gebed waren niet gericht op het doen van verzoeken aan Zijn Hemelse Vader, maar draaiden er om dat Hij veranderde en opgeladen werd in de aanwezigheid van God.

Bijbelse meditatie is de kunst van God jou laten veranderen door Zijn Waarheid, Aanwezigheid en Kracht.

Deze 10 onderwerpen worden behandeld

We nemen je in deze serie mee in tien begeleide Bijbelse meditaties. Elke meditatie behandelt een principe van Bijbelse meditatie. Terwijl je door deze serie heen gaat, ontwikkel je niet alleen een krachtige gewoonte, maar word je ook toegerust om zelfstandig de kunst van Bijbelse meditatie te kunnen toepassen. 

DAG 1

Wees stil

In deze digitale wereld zijn meer afleidingen dan ooit tevoren. Echt stil leren zijn, is nu vele malen moeilijker dan vroeger. Stilte en eenzame afzondering zijn twee essentiële wapens om echt te kunnen wandelen in de kracht en vrede van God. Als je deze sleutels beheerst, ben je onoverwinnelijk.

DAG 2

Eet het Woord

De samenleving met de Kerk in haar kielzog, is veel te veel gericht op intellectuele kennis. We hebben geleerd om ons verstand te voeden met kennis, maar we weten niet hoe we ons hart en onze geest kunnen voeden met waarheid. Vandaag ontdek je hoe je jouw geest kunt voeden met Gods Woord en krachtig en sterk wordt binnenin in je hart.

DAG 3

Dagelijks brood

Elke dag komen er verzoekingen en verleidingen op ons pad. Tegelijkertijd heeft God al voorzien in kracht, wijsheid en sterkte om weerstand te bieden tegen alles wat ons probeert te verleiden, misleiden en verslaan. Jezus was altijd klaar voor de overwinning, omdat Hij de gewoonte had om dagelijks te mediteren op Gods voorschriften en inzettingen.

DAG 4

Als een boom

De psalmist geeft ons een kijkje in een leven met veel vrucht: we moeten geplant zijn als een boom. Een boom is expert in ‘zijn’. Een boom beweegt niet, is geworteld, en met de juiste voeding brengt hij vrucht voort zonder inspanning en moeite. David geeft ons hier de sleutel voor: overpeins Gods wet dag en nacht, en trek op met het juiste gezelschap. Het gevolg is heerlijk: al wat je onderneemt gelukt!

DAG 5

Train je gedachten

Mediteren is simpelweg je gedachten trainen. Door de kracht van de Heilige Geest kun je je denken richten op de zaken die jij kiest. Als je leert om je gedachten te richten op het volbrachte werk van Christus, zul je nooit ontmoedigd of verslagen zijn. Dan ben je altijd vol hoop en heb je het juiste perspectief op de omstandigheden waardoor je op dit moment omringt bent op aarde. 

DAG 6

De vrede van God

De vrede van God is de manifestatie van Zijn aanwezigheid. Deze vrede verdrijft alle spanning, stress, zorgen en angst in je leven. Een van de voornaamste doelen van Bijbelse Meditatie is om te leren leven in de blijvende vrede van God. In deze meditatie duiken we diep in de instructie van Paulus rondom Gods vrede.

DAG 7

Doe de deur dicht

Toen Jezus onderwijs gaf over gebed, ging Hij er veel dieper op in dan de meeste van ons beseffen. We zijn bekend met een soort van gebed waar we God vragen om onze omstandigheden te veranderen (katafatisch gebed). Jezus geeft aan dat God meer nadruk legt op het type gebed waarbij hij ons kan veranderen (appfatisch gebed). Vervolgens laat Jezus zien dat deze vorm van gebed resulteert in een beloning van onze Hemelse Vader. 

DAG 8

Kies het goede deel

Het bekende verhaal van de zusters Maria en Marta neemt ons mee in de waarheid van de kracht die vrijkomt wanneer we kiezen voor een meditatieve levensstijl. Deze les van Jezus zal je leven ingrijpend veranderen, als je werkelijk begrijpt dat de wereld terecht gekomen is in de grip van de werkethiek van Marta. Je bent geroepen om net als Maria de stress, de werkdruk, het ellebogenwerk, de frustratie van deze samenleving te ontsnappen. Door de juiste prioriteiten die je alleen kunt stellen door aan de voeten van Jezus te zitten en Zijn Woord tot hoogste prioriteit te maken. 

DAG 9

Schrijf op mijn hart

Toen Mozes de berg opging had hij een ontmoeting met God. God schreef Zijn geboden vervolgens op 2 stenen tafelen. Wanneer wij ons afzonderen om met God te zijn, zal Hij Zijn waarheid op de tafelen van ons hart schrijven. Wanneer Gods waarheid op ons hart is geschreven, rekent die af met onze oude, misleidende en verslagen natuur. Gods waarheid op ons hart lanceert ons in de realiteit van wie we werkelijk zijn in Christus. 

DAG 10

Verwacht de Heer

Wachten op de Heer of de Heer verwachten zoals de Jesaja dat noemt, is de beste beschijving van Bijbelse Meditatie. Wanneer we op God wachten, worden we één met Hem en verruilen we onze vermoeidheid, worsteling, en zoektocht voor Gods kracht, sterkte en wijsheid. Wachten op God vereist vertrouwen, maar als je Hem verwacht, zal Hij zich altijd aan je openbaren!

FEITEN OP EEN RIJ

 Je hebt op ieder moment toegang tot alle tien de meditaties.

Vanaf morgenochtend 6 uur, zul je elke dag een nieuwe meditatie in je email ontvangen.

 Elke meditatie neemt maximaal 15 minuten in beslag.

 Iedere meditatie is volledig gebaseerd op de Schrift.

 Het thema van deze serie is: “Ontdek de kracht van Bijbelse meditatie”.

 De meditaties hebben het meeste effect wanneer je ze doet direct wanneer je wakker wordt en vlak voordat je gaat slapen.

 Deze series heeft bewezen zeer effectief te zijn door de unieke combinatie van inzicht, instructie en training in Bijbelse meditatie.

 Je kunt zo vaak als je wilt door deze serie heen gaan. Iedere keer zul je nieuwe inzichten krijgen en zal het een dieper werking hebben.

 

BijbelseMeditatie.nl is een initiatief van Life Connexion.