Bijbelse meditatie

Serie: Kinder meditaties

Altijd veilig bij God

Kinderen zijn heel gevoelig voor wat er gebeurt, ook al merk je dat vaak niet aan ze. Gelukkig zijn kinderen ook heel gevoelig voor wat God tot ze wil spreken.

Om je kinderen te helpen om hun hart te beschermen tegen alle ontwikkelingen en berichten, hebben we een Bijbelse kinder meditatie serie ‘Altijd veilig bij God’ ontwikkeld!

DAG 1

Je bent nooit alleen

In deze eerste kindermeditatie gaan we je eerst leren wat mediteren eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is.
Verder gaan we kijken naar wat er in Psalm 121:5 staat. Daarin vertelt God ons namelijk waarom we nooit alleen en nooit bang hoeven te zijn.

Jij kan er zelf voor zorgen dat je zeker weet dat je thuis, in bed, op straat, op school of waar je ook bent niet alleen bent. En het is niet zomaar iemand die bij je is, het is een heel groot, speciaal en belangrijk persoon!!!

Ga genieten van deze meditatie!

DAG 2

Jij bent geweldig

Weet je dat de bijbel ook een liefdesbrief aan jou is? De bijbel staat namelijk vol met liefdesverklaringen. God vindt je echt super mooi, lief, knap en geweldig. Hij heeft jou gemaakt en is mega trots op Zijn meesterwerk!

We gaan in deze meditatie nadenken over Psalm 139:13 en 14 waarin staat hoe God jou heeft gemaakt en hoe blij Hij daarmee is. Jij bent Zijn kunstwerk!

Zorg goed voor Gods kunstwerk en wees er trots op!

DAG 3

God maakt je blij

Voel jij je ook wel eens verdrietig of misschien zelfs boos? Dan is dit een goede meditatie voor jou! In deze meditatie ga je namelijk ontdekken hoe je altijd blij kan zijn!

God keurt je niet af of wordt niet boos wanneer jij boos, verdrietig of bang bent. Hij staat met Zijn armen wijd open klaar voor jou. Hij wil niets liever doen dan jou weer blij en gelukkig maken. Maar jij kan daar ook iets voor doen!

Deze meditatie gaat je helpen om de juiste keuzes te maken wanneer je even niet zo blij bent.

DAG 4

God heeft alleen maar goede dingen voor jou bedacht

In deze meditatie gaan we nadenken over Jeremia 29:11. Daarin staat namelijk dat God een heel mooi plan voor jou heeft.
Op elk gebied is dat plan mooi. Zijn plan is mooi voor jouw gezondheid, voor jouw vriendschappen, voor jouw studie of werk en voor alle andere dingen in je leven. Dus als jij je soms misschien ergens zorgen overmaakt ga je door deze meditatie weer ontdekken dat God daar al een plan voor heeft bedacht. Hij koestert het zelfs! Wat dat betekent?

Luister maar snel naar de meditatie om te ontdekken wat dat betekent!

DAG 5

Je hoeft nooit bang te zijn

Ik denk dat iedereen weleens bang is. Jij ook?
Maar toch zegt God in de bijbel tegen ons dat we nooit bang hoeven te zijn.

We gaan in deze meditatie ontdekken door te mediteren op Psalm 121:5 waarom we niet bang hoeven te zijn.
Dit heeft alles te maken met Gods bescherming en dat heeft weer alles te maken met een paraplu, een huis en een schaduw….

Ontdek het snel in deze meditatie!

Extra

In God’s schuilplaats

Je hebt vast wel eens verstoppertje gespeeld. Je zoekt dan altijd naar het beste plekje, waar de ander je niet makkelijk zal vinden. Je kan dat ook een soort schuilplaats noemen. 

Vandaag gaan we het in de meditatie hebben over een andere schuilplaats. We gaan het hebben over een schuilplaats waar in Psalm 91 heel veel over wordt gesproken. 

Een schuilplaats waar je veilig bent voor ziektes en ellende. Dat is de mooiste schuilplaats waar je kan zitten en waar je altijd veilig bent! Deze meditatie zal je gaan helpen om die mooie en veilige plek te gaan ontdekken.

BijbelseMeditatie.nl is een initiatief van Life Connexion.