Bijbelse Meditatie

Serie: De kracht van Bijbelse Meditatie

Meditatie dag 8 van 10 – Kies het goede deel

Het bekende verhaal van de zusters Maria en Marta neemt ons mee in de waarheid van de kracht die vrijkomt wanneer we kiezen voor een meditatieve levensstijl.

Deze les van Jezus zal je leven ingrijpend veranderen, als je werkelijk begrijp dat de wereld terecht gekomen is in de grip van de werkethiek van Marta.

Je bent geroepen om net als Maria de stress, de werkdruk, het ellebogenwerk en de frustratie van deze samenleving te ontsnappen, door de juiste prioriteiten, die je alleen kunt stellen door aan de voeten van Jezus te zitten en Zijn Woord tot hoogste prioriteit te maken.

Tekstgedeelte van vandaag

Lucas 10: 38-42 “Onderweg kwam Jezus ergens in een dorp. Daar vroeg een vrouw, Marta, Hem om bij haar thuis te komen. Marta had een zus, Maria. Maria ging naar Jezus zitten luisteren. Maar Marta had het druk met het bedienen. En ze ging naar Jezus toe en zei: “Heer, vindt U het dan helemaal niet erg dat mijn zus mij al het werk alleen laat doen? Zeg haar alstublieft dat ze me moet komen helpen!” Maar de Heer Jezus antwoordde haar: “Marta, Marta, jij maakt je bezorgd en druk over allerlei dingen. Maar eigenlijk is er maar één ding nodig. Maria heeft het goede deel gekozen. Dat zal haar niet worden afgenomen.”

Kies het goede deel vandaag!

BijbelseMeditatie.nl is een initiatief van Life Connexion